السلام عليكم ياقمرات يامكلبظات
صور ((تخزين الخضار))ملف كامل بالصووور من مطبخي لست البيت الشاطره والعاملات في منتدى فتكات
طبعا كل سنه وانتو طيبين
وزي مانتوعارفين الموسم الشتوي فنهايته
والصيف هيبدا عالابواب
فست البيت الشاطره والعاملات كمان
وكل اللي محتاجه توفر فوقتها ومجهودها ومزينيه بيتها هتعمل زيي
انا عارفه ان الخضار المجمد مالي الاسواق بس اللي انت عملاه من غير مواد حافظه ومنضفاه بايدك اكيد افضل وارخص
كمان الخضار الشتوي اما بيتعمل فالصيف بيكون له طعم تاني خالص
الصيف كله كله ياملوخيه يابطاطس بس
لكن السبانخ-القلقاس-بسله بالجزر
بطاطس التحمير-كوسه شهر 4
مافيش بعدهم تاني لغايه الموسم الشتوي التالي واما بيطلع الخضار الشتوي فالاول بيكون غالي نار
دا غير ان جرانك هيشمو عندك روايح الخضر الشتويه بالصيف واما تعزمي حد وميكنش المتقدم متوقع هتحسي احساس تاني ههههههههههه
وتغني بينك وبين نفسك
(كايده العزال انا من يومي
ايوه اه )ههههههههههه
اسيبكو مع الصور والشرح
صور ((تخزين الخضار))ملف كامل بالصووور من مطبخي لست البيت الشاطره والعاملات في منتدى فتكات
طبعا دي اكياس بسله بالجزر
كل اللي هتعمليه هتشتري 3 كيلو بسله+كيلو ونص جزر وتقطعيهم وتفصصيهم وتغسليهم ياخدو فوره عالنار وتحطيهم بمصفاه الخضار اما يصفو ميتهم ويبردو
هتكيسيهم كل كيس علي قد الطبخه
واما تعمليهم ماعليكي غير تفتحي الكيس علي تسبيكه الصلصه
وتظبطي الملح وبس
اللي بعده
صور ((تخزين الخضار))ملف كامل بالصووور من مطبخي لست البيت الشاطره والعاملات في منتدى فتكات
ياناس ياعسل السبانخ وصل
هتجيبي 2 كيلو سبانخ +كام ربطه كسبره خضره وشبت
هنقطع السبانخ والخضره ونغمرهم فالميه
نغسلهم كويس وننشلهم من ميتهم فمصفه يصفي ميتهم
فميه مغليه نزليهم وطلعيهم علي طول عشان لونها الاخضر مايسودش بعد ماتبرد
كيسي كل كيس علي قد الطبخه
وعالفريزر اللي بعده
صور ((تخزين الخضار))ملف كامل بالصووور من مطبخي لست البيت الشاطره والعاملات في منتدى فتكات
انا بحبه وعشان كده جبت منه 3 كيلو
يقشر ويقطع ونشطفه كتير لغايه الميه بتاعته ماتكون رايقه وشفافه
فميه مغليه هنزله مع نقتين ليمون عشان مايسودش لونه من التخزين
وياخد غلوتين بس ونطفي نصفيه بالمصفي بتاعت الخضار واما يبرد نكيسه
وعالفريزر
واما تيجي تعمليه نزليه فالشوربه السخنه علطول متستنيش يفك
وهيبقي دايب زي الزبده اللي بعده
صور ((تخزين الخضار))ملف كامل بالصووور من مطبخي لست البيت الشاطره والعاملات في منتدى فتكات
الكوووووووووووسه
طبعا هتستغربو اني بخزنها لاني معايا طفل صغنن دايما شبطان فيه
مش بعرف اعمل منه حاجه فبعمل الخضار كله واوضيه واخليه بالفريزر
حتي الصلصه بكيسها واخليها واخد كيس صلصه وكيس خضار واسلق اللحمه بس كده اكون خلصت الاكل وحبه رز وشكرا
نرجع بقي للكوسه طبعا مش مستحب تخليها كتير اكتر من شهر ونص مثلا
هتجيبي 2 كيلو كوسه وتقطعيها مستديره وبالنحيه المشرشره بتاعت المقوار امشي عالكوسايه من بره قبل ماتقطعيها طبعا عشان يديها شكل مشرشر حلو
وبعد ماتقطعيها اقليها خمس دقايق بزيت خفيف تدبل بس
وبعدها خرجيها عورق جرايد او ورق ماص تصفي الزيت وكيسيها وشليها وطلعيها لعمل احلي صواني كوسه بشاميلصور ((تخزين الخضار))ملف كامل بالصووور من مطبخي لست البيت الشاطره والعاملات في منتدى فتكات
ودي الناحيه المشرشره بتاعت المقوار
اللي هتقشري بيه الكوسه
اللي بعده
بطاطس بطاطس بطاطس**
هتشتري البطاطس اللي قشرتها تخينه مش رقيقه ليه!!
لان اللي قشرتها رقيقه دي بتاعت الصواني مش للتحمير
هتقشري البطاطس وتقطعيها اقلام طوليه
عشان ماتشربش زيت بالتحمير
وتغلي ميه تنزلي بيها البطاطس بعد ماقطعتيها وحبه ملح بسيط
سبيها 5 دقايق بالظبط واطفي عليها
صفيها من ميتها واما تبرد كيسيها كل شويه بكيسهم
وتطلعي عالتحمير علطول متستنهاش تفك ويكون زيت التحمير غزير وسخن جدااا هتطلع مقرمشه ودهبي من بره وطريه فقلبها من جوه والطعم رااائع احلي من فارم فريتس
اللي بعده
الطمااااااااااااااطم
***********
هتجيبي الطماطم الحمرا وطريه
تغسليها كويس وتقطعيها فحله غويطه وتديها غلوه عالنار بدون اي اضافات ولاحتي ميه
هيه تنزل ميتها اما تتهري سبيها تبرد واضيفي معلقتين زيت طعام
واضربيها عالخلاط وكيسيها وشليها بالفريزر
ملحوظه
مش محتاجين نصفيها لان قشرتها هتتهري عالنار واما تضربيها فالخلاط مش هيكون للقشور اي اثر
كمان الثوم والبصل
************
الثوم تقشريه وتشليه بكيس نايلون فباب التلاجه اوفبرطمان ازاز وتاخدي كل ماتعوزي منه
اما البصل هتقطعيه وتدبليه بمعلقتين سمن وفعلبه تحفظيه بالفريزر
وتاخدي كل ماتحتاجي منه بسهوله جدا
الفلفل الرومي ايضا قطعيه شرايح ودبليه بزيت وشليه باكياس لعمل البيتزات والحشوات
اما الخضره والجرجير
************
هتغسليهم كويس وتنقي منهم الورقه الصفرا وتجيبي علبه
بلاستك وتفرشي جواها مناديل او قماشه قطن وتقطعي البقدونس والجرجير وتشليهم فيها وتقفليها كويس وتاخدي منها فالسلطات او لو هتجملي منها اطباقك المفضله
منقووووووووووووووول من منتدى فتكات